💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați
in ,

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

În ciuda faptului că este una dintre cele mai populare familii de parfumuri, cele mai bune parfumuri chypre nu sunt la fel de evidente ca cele care se încadrează în categorii mai bine cunoscute, cum ar fi citricele aromatice sau florale.

Ce sunt parfumurile chypre?

Parfumurile Coty se bazează pe un acord floral și mosc. Deși existau unele urme ale acestora încă din epoca romană, Francois Coty a fost cel care le-a popularizat când a publicat unul în 1917. De atunci, parfumierii au inventat parfumuri pudrate, dând naștere unei clasificări olfactive complet noi.

Deși notele exacte din parfum pot varia, vă puteți aștepta întotdeauna la un trio standard de bergamotă, mușchi de stejar și labdanum. Nota de bergamotă oferă notele de vârf citrice necesare pentru un parfum clasic.

În special, mușchiul de stejar miroase a fond de pădure: pământiu, verde și lemnos.

Contrastul dintre notele citrice și cele pământii creează un adevărat parfum pudrat. De aici, parfumierul are libertatea de a adăuga stil și caracter cu notele pe care le dorește.

Cele mai bune parfumuri chypre pentru femei

Chanel N°19

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Chypre-ul său mentolat nu este format din 19 ingrediente (numele provine de la ziua de naștere a Mademoisellei, care cade pe 19 august). Dar notele pe care le putem explica sunt în mare parte proaspete și verzi, există, de asemenea, accente de iris pudrat și o bază de lemn de cedru și vetiver.

Clinique Aromatics Elixir

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Nuanța închisă a sucului îi conferă o calitate aproape medicinală, asemănătoare cu cea a unui tonic. De fapt, atunci când a fost lansat în anii 1970, a fost primul parfum de aromaterapie; un amestec de trandafir și mușețel calmant, cu note de iasomie și de patchouli seducător, vetiver și chihlimbar.

Calvin Klein One

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

La capătul mai ușor al scalei chypre, acest parfum pur și discret este practic echivalentul olfactiv al lui Bradley Cooper; are un farmec de masă. Peste o bază moscată, ambrată, se află o serie de note atât de proaspete și de curate, și anume ceai verde, violetă, mandarină și lavandă.

Tom Ford Noir de Noir

Tom Ford Noir De Noir

Acest chypre senzual are un caracter oriental distinct; notele de șofran, trandafir negru și trufe negre se suprapun cu cele de vanilie, patchouli, oud și accente “muscate”. Se topește rapid în piele și în final se înmoaie în câteva minute.

Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Hermes Terre D’ Parfum

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Hermes a lansat Terre D’ Hermes în 2008. Este un parfum lemnos, cu un amestec de note de grapefruit, portocală, mușchi de stejar și benzoin. Este unul dintre acele parfumuri pe care oamenii fie le iubesc, fie le urăsc. Cei care îl urăsc consideră că portocaliul este prea proeminent. Este răcoritoare și perfectă pentru vară.

Dior Eau Sauvage

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Eau Sauvage for Parfum este o capodoperă pe toate planurile. Este bun pentru toate anotimpurile, poate funcționa atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte. De fapt, cu o longevitate de 9 ore, ar putea dura cu ușurință o zi întreagă.

Când a fost reformulat în 2011, au decis să meargă pe calea “mai puțin este mai mult”, astfel că are o compoziție foarte simplă, cu o notă de vârf de bergamotă, o notă de inimă de vetiver și o notă de bază de smirnă.

Aramis

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Aramis EDT este probabil cel mai cunoscut dintre parfumurile chypre pentru bărbați din prezent. Lansat pentru prima dată în 1992, este un parfum casual care pare perfect pentru un weekend în aer liber. Are toate notele clasice: note de vârf de artemisia, bergamotă, scorțișoară și gardenie care se îmbină cu o inimă de pelargonium, patchouli, vetiver și lemn de santal, urmată de un fond de piele, mușchi de stejar și chihlimbar.

Chanel Antaeus

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Chanel Antaeus este un parfum rafinat creat în 1981 de Jacques Polge. Unele dintre cele mai bine vândute produse Chanel din toate timpurile, cum ar fi Bleu de Chanel, Allure Pour Homme și Egoiste (pentru a numi doar câteva) au fost create de Polge, așa că știi că vei primi o adevărată operă de artă cu Antaeus. Acest parfum începe cu o explozie proaspătă de acorduri de citrice și câteva note de plante.

La scurt timp după această deschidere minunată, se simte un parfum de trandafir, ceva iasomie și chiar mai multe ierburi proaspete. Apoi, brusc, o aromă animalică aspră începe să preia controlul. Această notă de castoreum este puternică, moscată, agresivă, întunecată, transpirată și deranjantă.

Deși ar putea fi prea mult pentru unii, acest parfum animalic primordial este exact ceea ce conferă Anteo acea atmosferă extrem de masculină, rebelă, misterioasă și nervoasă. Când acest parfum ajunge în faza de uscare, rămâne mirosul lemnos, balsamic, de piele, picant, afumat, pământiu și animalic. După cum puteți vedea din descriere, Chanel Antaeus este un parfum absolut complex, care are nevoie de ceva timp pentru a se dezvolta pe deplin, dar este o experiență excelentă pentru cei care se bucură cu adevărat de creații distincte și tocmai de aceea este unul dintre cele mai bune parfumuri chypre.

Note: Notele de vârf ale parfumului Chanel Anteo sunt lămâie verde, salvie, lămâie Amalfi, smirnă, bergamotă și coriandru. Notele de mijloc sunt cimbru, busuioc, trandafir și iasomie. Notele de bază sunt castoreum, patchouli, labdanum francez și mușchi de stejar.

Ideal pentru: Chanel Antaeus este unul dintre parfumurile chypre pentru bărbați pentru adevărații cunoscători de parfumuri. Din cauza forței brute a lui Antaeus, nu ar trebui să fie purtat primăvara sau vara. În timpul iernii, acesta este parfumul perfect de purtat dacă vrei să atragi atenția femeilor asupra ta.

Davidoff Zino

💐 Cele mai bune parfumuri chypre pentru bărbați

Zino Davidoff este un parfum cu adevărat masculin, care este extrem de unic. Ceea ce obțineți de la Zino este un parfum de epocă bine combinat, care miroase ca o apă de colonie de nișă de înaltă calitate, dar este și extrem de accesibil. Este proaspătă, lemnoasă, alcoolică, moscată, balsamică, florală, roz, aromată, caldă și picantă. Zino este un parfum foarte interesant, cu o atmosferă întunecată, sexy, rafinată și profund bogată.

Deschiderea Zino conține flori, lemn și ierburi. Apoi apare o notă minunată de trandafir împreună cu alte câteva flori. În acest moment se adaugă și un element de vin alcoolizat, ceea ce este foarte plăcut. Mai departe, apare un acord de tutun cu o notă de mosc animal și un curent de fond lemnos. În partea de jos, o notă dulce, dar subtilă de vanilie se face simțită, adăugându-se la abordarea creativă generală a lui Zino Davidoff.

Note: Notele de vârf ale lui Zino Davidoff sunt lavanda, bergamotă, salvie și lemn de trandafir brazilian. Notele de mijloc sunt iasomia, crinul de vale, trandafirul și geraniul. Notele de bază sunt lemn de santal, tutun, fasole tonka, labdanum, patchouli, vanilie și cedru.

Ideal pentru: Zino Davidoff este un parfum chypre lemnos fantastic de purtat în timpul toamnei, dar și pe parcursul iernii. Zino poate fi purtat cu siguranță în timpul zilei, dar strălucește cu adevărat noaptea, deoarece are un puternic sex-appeal. Poți purta acest parfum în timpul petrecerilor în aer liber, în baruri și cluburi sau pentru o seară romantică cu prietena ta. De asemenea, poate fi purtat la birou și la evenimente formale, cum ar fi nunțile.