Cele mai bune parfumuri Guerlain
in

Cele mai bune parfumuri Guerlain

Legendara casă franceză de parfumuri Guerlain a creat unele dintre cele mai populare parfumuri ale timpului nostru. Mai jos, aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune parfumuri Guerlain, de la clasicul Shalimar la mai recentul Mon Guerlain.

Top cu cele mai bune parfumuri Guerlain

1. Guerlain Shalimar apă de parfum

Guerlain Shalimar

Shalimar este unul dintre cele mai cunoscute parfumuri Guerlain. Creat pentru prima dată în 1925, este descris de către marcă ca fiind “primul parfum oriental din istorie”. Parfumul a fost inspirat de povestea romantică a împăratului Shah Jahan, care s-a îndrăgostit de prințesa Mumtaz Mahal. A construit pentru ea Grădinile Shalimar și, după moartea ei, a creat Taj Mahalul pentru a-i adăposti mormântul. Un parfum hipnotizant, Shalimar este compus din note intense de iasomie, trandafir, vanilie și fasole tonka pentru un parfum senzual.

2. Guerlain Mitsouko apă de parfum

Guerlain Mitsouko apă de parfum

Creat în 1919 de Jacques Guerlain, Mitsouko este unul dintre cele mai iubite parfumuri Guerlain, iar numele său a fost inspirat de eroina japoneză din romanul La Bataille. Creditat ca fiind primul parfum fructat pudrat din lumea parfumurilor, acesta combină note de piersică, flori de iasomie și trandafir pentru un parfum picant și amețitor.

3. Guerlain Insolence apă de parfum

Insolență apă de parfum

În parfumul Insolence de la Guerlain, violeta și irisul sunt folosite împreună cu fructele de pădure pentru un parfum pudrat, modern. Marcând prima utilizare de către Guerlain a fructelor de pădure într-o compoziție, Insolence este fructat, floral și feminin.

4. Guerlain Mon Guerlain EDP

Guerlain Mon Guerlain EDP

Creat în 2017, Mon Guerlain a devenit deja un favorit în industria parfumurilor. Descris ca fiind un parfum oriental proaspăt, acesta folosește note de lavandă Carla din Provence, iasomie Sambac din India, lemn de santal Album din Australia și vanilie Tahitensis din Papua Noua Guinee pentru un amestec exotic și feminin.

5. Guerlain Oud Essentiel EDP

Oud Essentiel EDP

Estul întâlnește Vestul în Oud Essentiel de la Guerlain, care explorează proprietățile rare și unice ale lemnului de oud. Parfumul intens folosește acorduri de șofran, lemn de agar, trandafir, lemn de cedru Atlas și piele pentru un amestec olfactiv unic.

6. Samsara apă de parfum

Samsara apă de parfum

Samsara este unul dintre cele mai bune parfumuri de la Guerlain. Parfumul puternic de ylang-ylang este apreciat pe scară largă în industrie pentru notele sale amețitoare de lemn de santal, iasomie și ylang-ylang, care, împreună cu acordurile lemnoase, creează un parfum oriental intrigant.

7. Mon Guerlain Bloom of Rose apă de toaletă

Mon Guerlain Bloom of Rose apă de toaletă

Apa de toaletă Mon Guerlain Bloom of Rose a fost lansată în 2019 și este o nouă ediție a liniei Mon Guerlain. O odă adusă feminității, parfumul explorează și celebrează femeile puternice, libere și senzuale prin acorduri de iasomie Sambac, lavandă Carla, neroli și trandafir. Radiant și delicat, acesta este destinat iubitorilor de parfumuri florale.

8. Aqua Allegoria Mandarine Basilic

Apă de toaletă Aqua Allegoria Mandarine Basilic

Mandarine Basilic face parte din colecția Aqua Allegoria de la Guerlain. Un parfum cu adevărat proaspăt, care combină mandarina și busuiocul cu o notă de anason pentru un parfum de citrice revitalizant. Revigorant și frumos, este, de asemenea, infuzat cu note lemnoase pentru un parfum care persistă pe piele.

9. Santal Royal apă de parfum

Santal Royal apă de parfum

Iubitorii de parfumuri cu lemn de santal vor adora cu siguranță clasicul Santal Royal de la Guerlain. Pentru acest parfum, parfumierul casei Guerlain, Thierry Wasser, s-a uitat la comorile Orientului și la lemnul de santal fermecător. Parfumul folosește note de vârf de neroli și iasomie și note de inimă de piersică, trandafir și scorțișoară, împreună cu note de bază amețitoare de lemn de santal, piele, chihlimbar și oud, pentru un parfum lemnos, oriental.

10. Mon Guerlain Florale apă de parfum

Mon Guerlain Florale apă de parfum

Apa de parfum Mon Guerlain Florale este o versiune mai florală a parfumului original Mon Guerlain. Notele distinctive de lavandă Carla rămân aceleași, dar o concentrație mai mare de iasomie Sambac și note adăugate de bujor și vanilie îi conferă un final mai dulce și mai radiant. Acesta este prezentat în flaconul cvadrilobed al casei, creat în 1908 și unul dintre cele mai faimoase modele de flacoane Guerlain, și ar fi un minunat suvenir al casei de parfumuri.

Fondată în 1828, Guerlain este una dintre cele mai vechi și mai venerate case de parfumuri din lume. Brandul francez de parfumuri are o reputație de neegalat pentru crearea de parfumuri frumoase care au atras generații întregi de fani. Unele dintre cele mai faimoase parfumuri Guerlain datează din anii 1920, cum ar fi parfumul cult Shalimar, pe care brandul îl descrie ca fiind “primul parfum oriental din istorie”. Cu o moștenire atât de impresionantă, nu este de mirare că Guerlain a creat unele dintre cele mai populare parfumuri din industrie. Aici, analizăm cele mai bune 10 parfumuri Guerlain pe care să le cumpărați, de la puternicul Samsara la notele proaspete și florale ale lui Mon Guerlain.