Cel mai bun parfum de nișă pentru femei
in ,

Cel mai bun parfum de nișă pentru femei

Dacă v-ați scufundat vreodată în lumea parfumurilor, probabil că ați întâlnit termenul de “nișă”. Dar ce înseamnă nișă? Nișă este un termen care inițial se referea la parfumurile cu distribuție limitată și, desigur, de-a lungul anilor au existat multe dezbateri cu privire la ceea ce se consideră distribuție limitată; de obicei, acestea implică discuții cu privire la numărul de uși (adică numărul de comercianți cu amănuntul) de la care poate fi achiziționat un parfum.

În această nișă, povestea este esențială, iar mărcile încearcă să spună povești, chiar dacă sunt povești cu concepte abstracte. Această nișă era antiteza lumii de mainstream orientată spre marketing și se baza pe cuvântul gurii fanilor pentru a răspândi vestea despre ceea ce era bun și grozav în produsele lor greu de găsit.

Dar, după cum vă puteți imagina, lucrurile au evoluat și liniile de demarcație s-au estompat. Mulți designeri și mărci tradiționale au acum colecții exclusive, pe care le oferă doar în anumite locații. La începutul mileniului vorbeam despre parfumuri de nișă cu sutele, acum am putea vorbi despre ele cu miile, deci este o piață mare într-o industrie deja zgomotoasă. Există mai multe opțiuni, dar atunci când consumatorii sunt însetați de nou și de interesant, nișa nu este întotdeauna satisfăcătoare.

The Fragrance Foundation (FiFi) a clasificat cândva parfumurile ca fiind “de nișă” sau “de masă”, pe baza numărului de uși în care erau susținute (adică numărul de puncte de vânzare cu amănuntul care aveau în stoc un anumit parfum sau o anumită marcă). Acest lucru înseamnă, în general, că majoritatea parfumurilor pe care le găsiți în marile magazine de franciză și în marile magazine sunt clasificate ca fiind parfumuri obișnuite sau “de firmă”.

Prin urmare, buticurile artizanale a căror producție este la o scară mult mai mică și a căror prezență în magazinele tradiționale de vânzare cu amănuntul este minimă sau inexistentă sunt denumite de nișă. Acestea sunt parfumurile pe care le puteți găsi într-un magazin de parfumuri de lux.

Cum alegi un parfum de nișă?

A purta parfumul potrivit este o modalitate de a-ți exprima personalitatea ca nimeni alta, la fel ca și cum ai transmite lumii acel selfie potrivit. Și funcționează în ambele sensuri: parfumurile, cu puterea lor extrem de evocatoare, pot accentua anumite aspecte ale personalității noastre multifațetate și ne pot face să ne simțim reînnoiți.

Nu este de mirare, așadar, că tot mai mulți consumatori se îndepărtează de parfumurile tradiționale și caută parfumuri mai puțin populare și mai unice pentru a-și completa imaginea. Casele de parfumuri de nișă oferă o gamă largă de parfumuri bazate pe cele mai bune ingrediente. Aceste parfumuri se potrivesc cu personalități autentice și complexe și sunt disponibile în cantități limitate, sau cel puțin așa ar trebui să fie; de cele mai multe ori sunt vândute doar în magazinele exclusiviste și în parfumeriile specializate.

În timp ce ne scufundăm în lumea aromelor, nu uitați că parfumurile de nișă sunt despre călătorii. Lasă-te fermecat și bucură-te de călătorie: nu vei mai fi niciodată la fel.

Alegerea celui mai bun parfum de nișă pentru femei este o decizie foarte personală și nu poate fi grăbită.

Începeți cu cele mai bune magazine. Cel mai simplu mod de a începe este să vizitați magazinul dumneavoastră preferat și să găsiți o cameră separată sau un colț dedicat parfumurilor de nișă. Dacă magazinul prezintă mărci de top, cum ar fi L’Artisan Parfumeur, Creed sau Annick Goutal, vă aflați în locul potrivit. Parfumurile de nișă sunt adesea unisex, așa că răsfoiți întregul sortiment.

Test, test, test, test. Începeți prin a testa parfumurile. După ce ați selectat două sau trei parfumuri, este timpul să le încercați pe piele pentru a vedea cum reacționează cu mirosul vostru natural: aplicați-le pe încheietura mâinii, unde căldura circulației sanguine va permite parfumului să se evapore uniform. Așteptați un minut pentru a se stabiliza înainte de a mirosi.

Nu vă grăbiți. Alegerea celui mai bun parfum de nișă pentru femei este o decizie foarte personală și nu poate fi grăbită. Acordă-ți suficient timp înainte de a lua o decizie, poate pleci și te întorci a doua zi. Deoarece parfumurile sunt compuse din note diferite, poate dura mai mult de o oră pentru ca un anumit parfum să se dezvăluie pe deplin.

Cumpărați mici. Ți-ai găsit în sfârșit parfumul care te caracterizează? Alegeți o sticlă mai mică. Poate fi ușor să te plictisești de un anumit parfum, chiar dacă te-ai îndrăgostit de el. De asemenea, alcoolul din parfumuri se evaporă în timp, modificând mirosul. Din păcate, ele nu durează o veșnicie.

Îți place parfumul ăla de nișă? Îmbunătățiți-l. Deși toate parfumurile se evaporă în mod natural după aplicare, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a le face să dureze mai mult. Pe lângă pulverizarea pe punctele de puls (cum ar fi interiorul încheieturilor mâinilor și în spatele urechilor), o strategie bună este să folosiți o baie cu spumă și o loțiune cu același parfum, dacă este disponibilă. Alternativ, alegeți o apă de parfum mai concentrată decât o apă de toaletă.

Cel mai bun parfum de nișă pentru femei

Parfums de Marly Delina

Cel mai bun parfum de nișă pentru femei

Ați văzut vreodată un flacon de parfum al cărui miros ți-l poți imagina înainte de a-l încerca? Aproape că pare că sticla de Parfums de Marly Delina spune totul. Este una dintre acele sticluțe care arată cât se poate de FEMININ. Privind-o, te aștepți la un floral cu mulți trandafiri și bujori. Ghici ce? Delina este, practic, unul dintre acele parfumuri în care “ceea ce vezi este ceea ce primești”.

Deschiderea este un martini fructat, condimentat, cu rubarbă și litchi. În același timp, este ca un trandafir într-o șampanie efervescentă. Se îmbracă ca o bujor și un roz frou-frou, cu nuanțe fructate, amestecate. Prin urmare, este ca un trandafir palid dulce și fructat.

Parfumul rezistă mult timp pe piele. Delina se îmbracă ca un trandafir amestecat cu gem de căpșuni și rubarbă. Există mosc alb și o șoaptă de pudră moale. Este dulce, dar nu prea mult. Este mai degrabă o bujorie, o dulceață florală decât un fel de gurmand. Se estompează în pudră de talc cu miros de trandafir și un acord delicios de “piatră rece și umedă” care mă face să mă gândesc din nou la Versailles și la grădinile sale. Toate acestea îl fac să fie unul dintre cele mai bune parfumuri de nișă pentru femei și nu este o coincidență faptul că face parte din clasamentul nostru al celor mai bune parfumuri pentru femei din toate timpurile.

Încercați Delina dacă vă plac parfumurile cu trandafiri fructați sau cu bujori.