Diferența dintre eau de toilette și eau de parfum
in

Diferența dintre eau de toilette și eau de parfum

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă Eau de Cologne, Eau de Toilette și Eau de Parfum pe sticlele de parfum?

Și pe care ar trebui să o alegeți?

În acest ghid vă voi vorbi despre diferența dintre Eau de Toilette și Eau de Parfum, dar și despre alte tipuri de parfumuri în funcție de concentrația lor.

Dacă vă întrebați de ce trebuie să citiți acest ghid de parfumuri cu o clasificare a parfumurilor în funcție de concentrație, răspunsul este:

Intensitatea și durata unui parfum depinde de concentrația parfumului.

Diferența dintre eau de toilette și eau de parfum

Așadar, dacă vrei să găsești parfumul potrivit pentru tine, continuă să citești acest ghid al parfumurilor.

Mai întâi de toate, să verificăm care este concentrația parfumului în general.

Concentrația parfumului este un procent din compoziția unui parfum (un amestec de ingrediente naturale și chimice) în orice parfum.

Cu cât concentrația de parfum este mai mare, cu atât parfumul este mai intens și de lungă durată.

Diferența dintre eau de toilette și eau de parfum

Apă de toaletă (EDT)

Eau de Toilette este un parfum cu o concentrație mai mare decât Eau de Cologne, dar mai mică decât Eau de Parfum. Acesta conține de obicei 5-15% din compoziția parfumului.

Astfel de parfumuri durează mai mult decât Eau de Cologne și sunt mai intense. Apa de toaletă este perfectă pentru zi, pentru munca de birou și pentru diverse întâlniri importante.

Multe mărci de parfumuri de designer și de nișă își oferă parfumurile în ambele tipuri: Eau de Toilette și Eau de Parfum, astfel încât puteți alege ce este mai bun pentru dumneavoastră.

Literalmente, termenul “apă de toaletă” din limba franceză înseamnă apa aromată care se folosește înainte de a ieși în oraș. Cuvântul “la toilette” înseamnă îmbrăcămintea și machiajul unei femei care se pregătește dimineața sau pentru un eveniment special.

În prezent, termenul “la toilette” nu mai este folosit, deoarece se referă în principal la secolele trecute.

Nu același lucru se poate spune despre termenul “apă de toaletă”, care este utilizat pe scară largă pentru a descrie concentrația de parfum.

Dacă te întrebi cum să folosești apa de toaletă pentru a o face să sune cât mai bine și să dureze mai mult, consultă acest ghid al parfumurilor.

Pentru a găsi apa de toaletă perfectă, verificați aceste mărci: Diptyque Paris, L’Artisan Parfumeur, Etro, Lancome, Dior, Dolce Gabbana, Chloe, Calvin Klein, Annick Goutal, Molton Brown și alte mărci de parfumuri de nișă.

Apă de parfum (EDP)

Apa de parfum este probabil cea mai populară concentrație de parfum. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece Eau de Parfum este o formă de parfum intensă și de lungă durată. Acesta reprezintă 15-20% din compoziția de parfum.

Acest tip de parfum este perfect pentru seară, pentru vremea rece și pentru ieșirile în oraș, dar există și parfumuri potrivite pentru orice ocazie.

Astăzi, aproape toate mărcile de parfumuri de designer și de nișă își creează parfumurile în concentrație de apă de parfum. Acest lucru este valabil atât pentru parfumurile pentru femei, cât și pentru cele pentru bărbați.

Puteți găsi cu ușurință o mulțime de parfumuri apă de parfum pentru toate gusturile.

Pentru a găsi apa de parfum perfectă, verificați aceste mărci: Chanel, Guerlain, Armani, Gucci, Givenchy, Yves Saint Laurent, Comme des Garcons, Serge Lutens, Clive Christian, Tom Ford, Le Labo, Frederic Malle și alți designeri și parfumuri de nișă.

Povestea:

Versiunea originală a celebrului parfum Chanel No.5 a fost creată în 1921 de Ernest Beaux. Avea concentrația unui parfum pur.

În 1986, Jacques Polge a creat o altă interpretare a parfumului Chanel No.5, deja în concentrație Eau de Parfum.

Acum, din moment ce știm care este diferența dintre Eau de Toilette și Eau de Parfum, putem trece la celelalte tipuri de parfumuri în funcție de concentrație.

Apă de colonie (EDC)

Apa de colonie este un parfum cu cea mai mică concentrație de parfum. De obicei, este de 2-5% din compoziția parfumului.

De aceea, aceste parfumuri sunt foarte ușoare, aerisite și răcoritoare. Acestea constau în principal în note citrice, aromatice, ușor florale și sunt perfecte pentru sezonul cald.

În prezent, termenul “apă de colonie” este aplicat în mod obișnuit parfumurilor destinate bărbaților, dar în realitate acest termen înseamnă doar concentrația parfumului și nu are nicio legătură cu sexul.

De exemplu, marca britanică de parfumuri Jo Malone își creează parfumurile în concentrație de Eau de Cologne și Cologne Intense (un parfum mai concentrat și mai intens, cu note grele) și toate sunt unisex.

O marcă franceză de parfumuri Atelier Cologne oferă parfumurile sale în concentrația de Cologne Absolu.

Dar, în realitate, toate parfumurile Atelier Cologne au o concentrație pură de parfum, pentru că au o concentrație de parfum de 18%.

Pentru a găsi apa de colonie perfectă, verificați aceste mărci: Jo Malone London, Mugler, Helmut Lang, Acqua di Parma, L’Artisan Parfumeur, Hermes, Chanel, Bvlgari, 4711 și alte mărci de parfumuri de nișă.

Povestea:

Eau de Cologne poartă numele orașului Köln din Germania, unde a fost creat pentru prima dată în 1709 de Giovanni Maria Farina. Literalmente, se traduce din franceză prin “Eau de Cologne”.

Apa de Köln produsă de Giovanni Maria Farina a fost foarte populară printre cei bogați și a fost livrată aproape tuturor caselor regale.

Cel mai faimos admirator al apei de colonie Farina a fost împăratul Napoleon, care o folosea nu numai ca parfum, ci și pentru gargară și baie.

După succesul lui Farina’s Eau de Cologne, alți parfumieri au început să producă propriile lor parfumuri folosind termenul “Eau de Cologne”.

De exemplu, The Original Eau de Cologne 4711, creat de Wilhelm Mülhens în secolul al XVIII-lea, este unul dintre cele mai vechi parfumuri încă produse în lume.

Extrait de Parfum sau Parfumul este cel mai rar și mai scump tip de parfum. Acesta este ceea ce se numește parfum în forma sa cea mai pură.

Concentrația compoziției de parfum în Extrait de Parfum este de 20-30%. Este cea mai saturată și de lungă durată formă de parfum.

La începutul secolului al XX-lea, aproape toate parfumurile aveau concentrația de Extrait de Parfum.

Astăzi, acest tip de parfum nu este la fel de popular ca Eau de Parfum și nu toate mărcile își creează parfumurile în concentrația de parfum pur.

Pentru a găsi Extrait de Parfum-ul perfect, verificați aceste mărci: Zoologist Perfumes, Amouage, Tiziana Terenzi, Parfums Dusita, Byredo, Maison Francis Kurkdjian, Chanel, Guerlain, Heeley și alte mărci de parfumuri de nișă.

Alte tipuri de parfumuri în funcție de concentrație

Absolu de Parfum

Absolu de Parfum este o versiune mai concentrată a apei de parfum. Poate consta în note de parfum mai intense și poate dura mai mult decât Eau de Parfum.

Mirosul unor astfel de parfumuri este de obicei mai puternic și mai saturat.

Pentru a găsi parfumul Absolu de Parfum perfect, verificați aceste parfumuri: Chloe Absolu de Parfum, Giorgio Armani Acqua di Gio Homme Absolu, Versage Bright Crystal Absolu, toate parfumurile Wide Society, unele parfumuri Histoires de Parfums și alte parfumuri de designer și de nișă.

Esență de parfum

Essence de Parfum înseamnă ceva între Eau de Parfum și Extrait de Parfum. Acesta conține 15-30% din compoziția parfumului.

Pentru a găsi parfumul de parfum perfect, verificați aceste parfumuri: Le Male Essence de Parfum Jean Paul Gaultier, Dior J’adore L’Or Essence de Parfum și alte parfumuri.

Legere

Legere înseamnă versiunea mai ușoară a parfumului existent. Acest parfum nu este la fel de saturat și de lungă durată ca originalul în concentrația Eau de Parfum.

Pentru a găsi parfumul Legere perfect, verificați-le pe acestea: Bottega Veneta Eau Legere Bottega Veneta, Untold Eau Legere Elizabeth Arden, La Vie Est Belle L’Eau de Parfum Legere Lancome și alte parfumuri.

Intensă sau extremă

Astfel de inscripții pe sticlele de parfum sunt folosite și pentru parfumurile cu cea mai mare concentrație de compoziție de parfum.

Aceste parfumuri pot avea note mai intense decât versiunile lor originale și sunt, de obicei, mai saturate și de lungă durată.

Pentru a găsi concentratul perfect de parfumuri, verificați-le pe acestea: Tom Ford Noir Extreme, Le Parfum Eau de Parfum Intense Elie Saab, Dolce Gabbana Intense, Dolce Gabbana, Coco Mademoiselle Intense, Intense Boadicea the Victorious și alte parfumuri de designer și de nișă.

Apă fragedă

Eau Fraîche este aproape la fel ca Eau de Cologne, dar poate avea o concentrație de parfum chiar mai mică.

De obicei, este de 1-3% din compoziția parfumului. Eau Fraîche nu conține o cantitate mare de alcool. În schimb, are mai multă apă.

Pentru a găsi parfumul perfect Eau Fraîche, consultați aceste parfumuri: Chanel Chance Eau Fraîche, Dior Addict Eau Fraîche, Roger & Gallet și altele.

Uneori, mărcile de parfumuri își creează propria concentrație de parfumuri, ceea ce înseamnă, de fapt, una dintre cele descrise mai sus.

În anii 1980, Dior a folosit concentrația Esprit de Parfum pentru celebrul său parfum Poison, care reprezenta aproximativ 30% din compoziția parfumului. Dar în realitate era un parfum pur.

În 2013, Dior a lansat o nouă versiune a celebrului său parfum J ‘Adore. Se numea J’Adore Voile de Parfum.

De fapt, era vorba de Eau de Parfum, dar cu o pulverizare diferită, creând o senzație de voal pe piele.

De exemplu, marca de parfumuri de nișă Serge Lutens a folosit termenul Eau de Parfum Haute Concentration pentru unele dintre parfumurile sale, ceea ce înseamnă o apă de parfum mai intensă și mai saturată.

Puteți găsi și mai multe mărci care folosesc termeni neobișnuiți pentru a descrie concentrația de parfum, dar care, de fapt, aparțin unuia dintre principalele tipuri de parfum: Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum și Perfume.

Ce concentrație de parfum este perfectă pentru tine?

Înainte de a alege un parfum, gândiți-vă puțin la stilul dumneavoastră de viață.

Dacă lucrați într-un birou cu multe alte persoane, cel mai bine este să alegeți ceva nu atât de intens și saturat, de exemplu, Eau de Toilette sau Eau de Parfum care nu este prea greu.

Aceeași regulă poate fi aplicată și atunci când aveți o întâlnire de afaceri importantă sau chiar dacă mergeți la sala de sport.

Dacă alegeți un parfum pentru ieșirile în oraș, nu ezitați să alegeți Eau de Parfum. Astfel de parfumuri sunt perfecte pentru seară.

Vă puteți gândi și la anotimp. Dacă afară este prea cald, cel mai bine este să alegeți o apă de colonie sau o apă de toaletă ușoară și răcoritoare.

Și invers, atunci când afară este frig, o apă de parfum intensă și învăluitoare vă va încălzi și vă va da o senzație de confort.

Dacă nu știi cum să porți și să aplici un parfum, consultă ghidul meu de parfumuri cu 30 de sfaturi despre cum să porți un parfum și să-l faci să dureze mai mult.

Sper ca acest ghid să vă fie util și să vă îmbunătățească experiența.