Cele mai bune parfumuri de vanilie pentru o atmosferă dulce și seducătoare
in ,

Cele mai bune parfumuri de vanilie pentru o atmosferă dulce și seducătoare

Aceasta este o listă cu cele mai bune parfumuri de vanilie.

Am petrecut ultimele săptămâni cercetând și testând parfumuri de vanilie.

Am analizat mirosul, performanța, durabilitatea, prețul, sezonul și situația în care ar trebui folosit fiecare parfum.

În acest articol îți dezvăluim cele mai bune parfumuri de vanilie și te ajutăm să îl alegi pe cel potrivit pentru tine.

Ce este vanilia?

Vanilia este un condiment obținut din păstaia unei liane erbacee aparținând familiei orhideelor, în special din specia mexicană vanilla planifolia, și este utilizat pentru a aromatiza și parfuma alimente, băuturi, produse cosmetice și parfumuri.

Fructul este adesea numit în mod incorect păstaie de vanilie; de fapt, este o păstaie de vanilie care conține semințe negre mici. Cuvântul Vanilie provine din cuvântul spaniol Vaina, care se traduce prin înveliș, păstaie.

Acestea fiind spuse, trebuie să precizăm că nu toate parfumurile de vanilie sunt la fel, de fapt pot fi dulci, florale, fructate, condimentate și chiar o combinație a acestora.

Compusul chimic vanilina este componenta principală a păstăilor de vanilie reale, învechite în mod natural și, de asemenea, cea mai importantă pentru aromă și gust.

Aceasta este ceea ce conferă prăjiturilor și biscuiților noștri preferați acel gust și miros de vanilie.

Pentru a fi clar, vanilina este doar o parte din cele peste 250 de componente aromatice ale fructelor de vanilie adevărată.

Adevărata vanilie pură este complexă, are o “atmosferă” bogată de tutun dulce și cremos, cu note lemnoase moi și șoapte de mirodenii.

În prezent, mai puțin de un procent din aroma de vanilie din lume provine din orhidee de vanilie adevărată. Restul este în mare parte sintetizat.

Imitația de vanilie constă în vanilină sintetică sau etil vanilină (produsă în laborator).

Vanilina sintetică este compusă din diverse materii prime, dar astăzi cea mai mare parte este guaiacolul sau lignina.

Vanilina sintetică este folosită pentru a face imitații de vanilie și este folosită în majoritatea parfumurilor de vanilie comercializate, atât cele ieftine, cât și cele scumpe.

Acum, ca să fie clar, vanilina sintetică și vanilina extrasă din păstăile naturale de vanilie sunt tot același compus, chiar dacă imitația de vanilină este doar un parfum și nu poate concura cu complexitatea naturală a extractului de vanilie pură, care are peste 250 de nuanțe.

De unde provine vanilia?

În prezent, trei specii principale de orhidee sunt cultivate la nivel mondial pentru producția de vanilie naturală.

Acestea sunt:

Vanilla Planifolia: această specie este originară din Mexic și este cunoscută mai degrabă sub numele de vanilie Bourbon sau vanilie din Madagascar. Este cultivată în Madagascar, Indonezia și în alte zone tropicale de-a lungul Oceanului Indian și reprezintă aproximativ 80% din producția mondială de vanilie.

Vanilla Tahitensis: mai cunoscută sub numele de vanilie de Tahiti (o încrucișare între Vanilla planifolia și Vanilla odorata). Acesta este mai rar și este cultivat în Tahiti și în alte insule din Polinezia Franceză.

Vanilla Pompona, cunoscută sub numele de vanilie din Indiile de Vest, este cultivată în Indiile de Vest, America Centrală și America de Sud.

Vanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume (după șofran).

De ce?

Vanilia este foarte dificil de cultivat și este, de asemenea, cea mai intensivă cultură din lume, care necesită cea mai mare forță de muncă.

Orhideea de vanilie crește doar în anumite părți ale lumii, în climatele calde și umede, în condiții stricte, iar planta de orhidee are nevoie de până la trei ani pentru a produce primele sale fructe.

Odată recoltate, acestea trebuie să fie uscate, uscate și apoi masate manual pentru a scoate la iveală uleiurile lor parfumate.

Acestea fiind spuse, este timpul să dezvăluim cele mai bune parfumuri de vanilie.

10. Mancera Velvet Vanilla

Cele mai bune parfumuri de vanilie pentru o atmosferă dulce și seducătoare

Mancera este o casă franceză de parfumuri de nișă, cunoscută pentru parfumurile sale de lux, accesibile și de lungă durată, de tip gourmand. Iar Velvet Vanilla nu dezamăgește.

Velvet Vanilla se deschide cu o explozie de dulceață de fructe proaspete și picante… amestecată cu flori albe și o notă de vanilie în fundal. Și, ca să fiu sincer, deschiderea este destul de dură… Așa că lăsați-l câteva minute să se calmeze… și lăsați magia să înceapă.

Când se usucă, un amestec frumos de pere suculente, tuberoză și vanilie strălucește cu o vibrație dulce și sexy de vanilie cremoasă.

Și, în cele din urmă, un strop de mosc alb se alătură petrecerii – pentru a echilibra parfumul și pentru a-l împiedica să devină prea dulce… Și veți rămâne cu ore și ore de încântare cremoasă și catifelată de vanilie.

Este super captivant și aduce MULTE complimente.

Potrivită pentru toamnă, iarnă și zilele răcoroase de primăvară… dar nu o aplicați în căldura verii pentru că se îndulcește.

Cea mai bună parte … acest parfum este de foarte lungă durată; Până la 10 ore și mai mult.

9. Carner Barcelona – El Born Eau de Parfum

Carner Barcelona - El Born Eau de Parfum

Acest lucru este super unic. Carner este o casă spaniolă de parfumuri de lux de nișă cu sediul în Barcelona. Aceștia folosesc ingrediente de cea mai bună calitate și maeștri parfumieri pentru a-și crea parfumurile, dar au prețuri accesibile.

El Born este unul dintre cele mai la modă cartiere din Barcelona, cu multe baruri, magazine de băuturi alcoolice, brutării, muzee și magazine de vinuri. Carner a vrut să încapsuleze spiritul vibrant al El Born într-o sticlă. Au reușit? Să aflăm…

El Born se deschide cu o explozie de vanilie și miere, cu o notă de citrice strălucitoare.

Citricele se estompează rapid, iar când începe să se usuce… câteva șoapte de mirodenii și flori albe se alătură petrecerii – împreună cu un pic de lemn de santal, pentru a-i conferi o cremozitate dulce și fină. Frumos!

Este dulce… dar nu prea dulce. Acesta nu este un parfum tipic de vanilie dulce pentru adolescenți – este un parfum de vanilie pentru adulți. Este perfect amestecat și echilibrat… și are o senzație de lux, de înaltă calitate.

De înaltă calitate

Carner folosește vanilie de Madagascar de înaltă calitate, care este foarte scumpă. Acest parfum este unisex pentru toate vârstele și este potrivit pentru toamnă, iarnă și zilele mai reci de primăvară. Este prea dulce pentru căldura verii, dar poate că se poate purta în continuare în nopțile răcoroase de vară.

Perfectă pentru întâlniri, ieșiri în oraș, ocazii speciale, nopți romantice și chiar pentru utilizare ocazională.

Delicat

El Born este un EDP și are o durată de viață extrem de lungă: până la mai mult de 10 ore de deliciu.

Sticla elegantă din sticlă este însoțită de un dop din lemn realizat manual și gravat în Barcelona. (provenit din păduri europene gestionate în mod durabil.

8. Xerjoff Lira

Xerjoff Lira

Lira este visul unui nas fin devenit realitate. Un parfum simplu cu un impact enorm.

Xerjoff este o casă italiană de parfumuri de nișă care creează parfumuri de lux folosind materiale de cea mai înaltă calitate. Face parte din colecția Casamorati, care este inspirată de arta străveche a parfumurilor italiene.

Roșu portocaliu

Lira se deschide cu o vibrație dulce, cremoasă de portocale și citrice, cu o combinație de portocale de sânge și vanilie/caramel … cu note de lemn dulce și scorțișoară.

Când începe să se usuce … devine mai cald și mai dulce, asemănător cu un tort cremos de caramel și vanilie, cu șoapte de flori și note lemnoase.

Delicios!

Portocala de sânge îl echilibrează și îl împiedică să devină prea dulce. Parfum super unic, amețitor și strigător la cer, de înaltă calitate. Oamenii vor dori să știe ce purtați.

Potrivit pentru toate vârstele și ideal pentru zilele răcoroase de primăvară, toamnă și iarnă.

Perfect pentru întâlniri și seri romantice. Este un EDP și are o durată de viață foarte lungă, de peste 10 ore.

7. Tom Ford Tobacco Vanille

7 Tom Ford Tobacco Vanille

Cea mai bună listă de parfumuri de vanilie nu ar fi completă fără Tobacco Vanille.

Tobacco Vanille provine din colecția Tom Ford Private Blend și este probabil cel mai bine vândut parfum din întreaga colecție.

Colecția Private Blend Collection reprezintă parfumurile creative de lux ale lui Tom Ford – create în colaborare cu parfumieri de renume mondial, folosind ingrediente de cea mai înaltă calitate.

Acestea folosesc note mai stimulative… și sunt mai complexe pentru nas decât parfumurile tipice de mall comercializate.

Cum miroase?

Tutun și vanilie. Nu sunt surprize aici. Dar există mai mult …

Nu judecați parfumul după pulverizarea inițială… deoarece deschiderea poate fi destul de dură, cu o notă ascuțită de cuișoare – dar când se liniștește… se transformă în ceva special. Să aflăm…

Vanilia este coloana vertebrală a acestui parfum și devine mai proeminentă și mai dulce pe măsură ce trece timpul – chiar și puțină miere își face apariția.

Este bogat, moale și perfect amestecat. Miroase incredibil de natural.

Acest parfum este foarte puternic și puternic: folosiți-l numai în anotimpurile mai reci: toamna și iarna.

Și mai potrivite pentru nopți. Poate fi purtat atât de bărbați, cât și de femei… Nu pentru persoanele mai tinere.

Parfum de clasă pentru ocazii speciale: întâlniri, evenimente cu cravată elegantă, ieșiri în oraș – nu este potrivit pentru purtarea casual de zi cu zi.

Super de lungă durată

Nu pulverizați prea mult, acesta este un parfum dens, îndrăzneț, care se proiectează ca un nebun.

Iată cum să îl utilizați:

1-2 pulverizări MAX … asta e tot ce ai nevoie dacă vrei să te bucuri de el.

Cea mai bună parte?

Acest parfum este de foarte lungă durată; încă îl veți simți când vă veți trezi dimineața.

6. Van Cleef and Arpels Eau de Parfum pentru femei

Van Cleef and Arpels, Apă de parfum pentru femei

Van Cleef & Arpels este o companie franceză de bijuterii, ceasuri și parfumuri de lux.

Orchidée Vanille face parte din colecția exclusivistă de lux Extraordinaire, care folosește materii prime de cea mai bună calitate.

Orchidée Vanille se deschide cu o explozie ușoară de mandarine amestecate cu migdale.

Când începe să se așeze… vanilia moale și cremoasă strălucește – și obțineți o atmosferă dulce și fructată de ciocolată neagră-vanilie și portocală.

Într-un cuvânt: delicios.

Pentru a fi clar, nu miroase a dulce… deoarece este frumos amestecat cu un pic de lemn – cu note de migdale amare și șoapte de flori albe.

Este dulce, cald, reconfortant și incredibil de sexy.

Acesta este cel mai potrivit pentru toamnă și iarnă – zile și nopți. Perfect pentru întâlniri, situații romantice, ocazii speciale, seri în oraș… sau seri intime acasă.

Acesta nu este un parfum care umple încăperea… este un parfum delicat, subtil, care nu strigă după atenție, dar care este de foarte lungă durată.

5. Serge Lutens Un Bois Vanille

Serge Lutens Un Bois Vanille

În cazul în care nu știați, Serge Lutens este o casă de parfumuri de lux de nișă din Franța.

Parfumul lor Un Bois Vanille se deschide dulce-amărui, cu vanilie cremoasă și miere amestecată cu nucă de cocos lăptos și lemn dulce negru.

(Apropo, dacă IUBIȚI parfumurile de nucă de cocos… consultați lista noastră cu cele mai bune parfumuri de nucă de cocos).

Vanilia cremoasă cu miere începe să se încălzească… și i se alătură o notă lemnoasă afumată și arsă – care echilibrează dulceața și previne ca aceasta să devină prea dulce.

Migdalele amare și lemnul dulce stau liniștite în fundal.

Acest parfum este unisex, dar ușor feminin și este ideal pentru a fi folosit toamna și iarna.

Perfect pentru întâlniri, ieșiri în oraș, ocazii speciale sau chiar pentru utilizare ocazională.

Cea mai bună parte?

Bois Vanille este de foarte lungă durată și are o proiecție medie. Nu te grăbi cu pulverizările; 1-2 pulverizări MAX … și ești gata de plecare.

Pur și simplu, cel mai reconfortant parfum de nucă de cocos și vanilie de pe piață.

4. Mugler Alien Essence Absolue

Mugler Alien Essence Absolue

Alien Essence Absolue este cea mai recentă versiune a originalului Mugler Alien, care se află pe cea mai bună listă a noastră de parfumuri cu iasomie.

Într-adevăr, are încă o urmă din ADN-ul originalului Alien, dar cu un pic de vanilie cremoasă adăugată. Dacă vă place originalul, trebuie să încercați acest lucru.

Să aruncăm o privire mai atentă …

Alien Essence Absolue se deschide cu o atmosferă densă de vanilie dulce siropoasă și afumată – cu o notă de iasomie.

Pe măsură ce se instalează, iasomia dispare rapid… iar dulceața este perfect echilibrată de o notă de tămâie și de un pic de lemn.

Emană o atmosferă caldă, dulce și alcoolică de miere de vanilie, cu șoapte de iasomie și tămâie pe un fond lemnos (care îi conferă o anumită profunzime).

Acesta nu este un parfum dulce tipic pentru adolescenți; este un parfum compus și sofisticat, mai potrivit pentru adulții cu vârsta de peste 20 de ani.

Sexy, captivant și reconfortant.

Un scurt avertisment:

Acesta este un parfum strict pentru vreme rece: nu-l purtați la temperaturi ridicate.

Perfect pentru întâlniri, seri, ocazii speciale, discoteci … de asemenea, pentru utilizare ocazională.

Cea mai bună parte?

Acesta este un EDP și are o durată de viață extrem de lungă – până la mai mult de 10 ore. 1-3 pulverizări MAX … și sunteți gata.

3. Atelier Cologne Vanille Insensée

Atelier Cologne este o casă de parfumuri de nișă destul de nouă, care a devenit rapid cunoscută pentru notele de parfum autentice și ingredientele de înaltă calitate.

Acesta nu este un parfum tipic de vanilie dulce, dulce și zaharat. Vanille Insensée este de înaltă calitate, super unic. O vanilie sofisticată pentru adulți.

Vanille Insensée se deschide cu o explozie de citrice proaspete și spumoase și vanilie – cu șoapte de condimente de coriandru și un pic de lemn în fundal.

Combinația de citrice și mirodenii conferă o atmosferă răcoritoare și efervescentă.

Dar există și mai bine …

După aproximativ 15 minute… citricele încep să se calmeze, iar vanilia devine vedeta spectacolului.

Emană o senzație de vanilie pudrată uscată și ușor dulce, cu note de iasomie și vetiver, cu o nuanță ușor lemnoasă.

Dulceața este perfect echilibrată cu citrice și lemn. Este cald, sexy și primitor.

Super versatil: este unisex și poate fi purtat în toate anotimpurile, pentru toate ocaziile. Foarte ușor de purtat și este sigur pentru birou.

Deși se numește Cologne Absolue, acesta este de fapt un parfum concentrat pur de 15% – oferind o performanță excelentă de lungă durată.

2 Christian Dior – Dior Addict

Acest parfum este o descoperire: oamenii vor dori să știe ce purtați. Să o analizăm:

Dior Addict se deschide ușor verde și ascuțit… Dar nu lăsați deschiderea să vă descurajeze: așteptați aproximativ 15 minute și se va transforma în ceva MULT mai distractiv.

Când începe să se usuce, vanilia profundă și întunecată se strecoară și se transformă frumos cu florile albe cremoase (iasomie și floare de portocal) – și emană o vibrație picantă ușor dulce și afumată.

Este profund, bogat, primitor și incredibil de sexy.

Acesta este cel mai potrivit pentru vremea răcoroasă: toamna, iarna și nopțile răcoroase de primăvară – și este cel mai potrivit pentru clientela matură și sofisticată.

Perfect pentru întâlniri, ocazii speciale, seri în oraș, utilizare ocazională. Durată foarte lungă, așa că nu pulverizați prea mult; 1-2 pulverizări MAX … și sunteți gata.

Lasă o urmă olfactivă frumoasă… pregătiți-vă pentru complimente.

1. Diptyque Eau Duelle EDP

Diptyque este o casă franceză de parfumuri de nișă care creează parfumuri de lux și lumânări parfumate.

Eau Duelle este disponibil atât în concentrații EDT, cât și EDP, care au mirosuri ușor diferite.

Aceasta este versiunea EDP – care are o senzație intensă, piperată și durează mai mult (dar ambele versiuni sunt MINUNATE).

Condimente

Eau Duelle se deschide cu o explozie de piper roz picant și cardamom.

Începe rapid să se așeze… și intră în joc vanilia cremoasă, cu unele nuanțe întunecate de fum și lemn în fundal.

Este bogată, cremoasă și dulce, dar nu prea mult.

Acest parfum este unisex, dar ușor feminin. Un parfum pentru climă rece: toamna și iarna (nopți răcoroase de primăvară).

Perfect pentru întâlniri, ocazii speciale, seri sau chiar pentru utilizare ocazională.