Utilizarea corecta a unui parfum
in

Utilizarea corecta a unui parfum

utilizarea-corecta-a-parfumului

Dupa ce am ales cel mai potrivit parfum, este indicat sa ne asiguram si de faptul ca il vom utiliza corect. Nu este foarte greu sa facem acest lucru, mai ales in cazul in care vom tine cont de anumite aspecte importante din acest punct de vedere. Acesta este si motivul pentru care in cele ce urmeaza va vom explica detalii importante despre parfumuri si despre utilizarea corecta a acestora.

Concentratia si versiunea parfumului: Referitor la cea mai concentrata versiune de parfumuri din tara noastra putem spune ca poarta denumirea de extrait. Aceasta versiune presupune 20 – 30% parfum, iar restul reprezinta o suspensie alcoolica, avand un rol foarte important de fixare a parfumului, dupa care se va volatiza. Eau de parfum are o concentratie de 10 – 20% parfum, fiind ceva mai scump, insa este recunoscut faptul ca apa de parfum este cea mai buna alegere in cazul in care veti dori un parfum original cu un efect maxim. Apa de toaleta este cea care contine 4 – 8% parfum. Optand pentru una dintre aceste variante, veti avea ocazia de a utiliza parfumul in cele mai bune conditii.

Aplicarea corecta a parfumului: Un aspect foarte important de care va trebui sa tineti cont in ceea ce priveste utilizarea parfumului este faptul ca va trebui sa il utilizati pentru aplicarea pe piele si nu pe haine. Multi dintre noi au tendinta de a aplica parfumul pe haine, deoarece considera ca acesta va ramane persistent pentru o perioada mai lunga de timp. Insa, acest lucru nu se intampla, deoarece cu timpul acele haine pot capata un iz inchis si se pot pata. Astfel, este indicat sa optati pentru aplicarea parfumului pe piele, iar zonele cele mai potrivite sunt cele in care se simte cel mai bine pulsul. Insa, puteti pulveriza parfumul si in alte zone, iar daca veti alege sa faceti acest lucru in cazul parului, atunci veti obtine un efect placut si de durata deoarece la fiecare miscare mirosul parfumului isi va face simtita prezenta.

Cantitatea de parfum utilizata: Exista persoane ce se gandesc la un parfum ca la o arma, cu care vor coplesi persoanele din jur, insa este indicat sa va ganditi si la faptul ca este indicat sa utilizati o cantitate potrivita de parfum, fara a exagera. In primul rand este important sa cunoasteti mai intai parfumul, deoarece unele isi pot pierde mai repede notele inalte, pentru ca altele sa reziste mai mult. Utilizand o cantitate prea mare de parfum veti avea neplacerea de a obtine efectul invers decat cel dorit. Achizitionand parfumuri originale, veti primi si informatii asupra cantitatii ideale pe care va trebui sa o folositi.

Daca veti tine cont de aceste detalii referitoare la utilizarea corecta a unui parfum, atunci veti avea posibilitatea de a mirosi mereu impecabil, fara a face excese. Aroma pe care o veti obtine va fi pe placul celor din jurul dumneavoastra, ceea ce inseamna ca utilizarea parfumului este una corecta. In caz contrar este posibil sa nu obtineti efectele dorite, mai ales daca veti utiliza o cantitate exagerata de parfum.