Cele Mai Bune Parfumuri De Flori De Portocal
in ,

Cele Mai Bune Parfumuri De Flori De Portocal

Parfumurile din flori de portocal sunt un parfum distilat de flori proaspete de portocal amar. Această portocală, cunoscută și sub numele de portocală amară, este de obicei prea acră pentru a fi savurată, dar tocmai această amărăciune o face mult mai aromată decât restul soiurilor de portocale. Aproape toate părțile portocalului amar sunt folosite pentru a produce materiale frumoase și aromatice pentru industria parfumurilor: din coajă se obține ulei esențial, frunzele de portocală sunt folosite la producerea uleiului de petitgrain, în timp ce florile albe sunt folosite la producerea neroliului din flori de portocal.

Portocalul amar (Citrus aurantium) este cultivat pe scară largă în părțile vestice ale Indiei, în Africa de Est și în Himalaya. Spaniolii au adus portocala amară în Florida la mijlocul anilor 1500. În 1763, portocalele acrișoare au fost exportate din St. Augustine în Anglia, punând bazele a ceea ce este astăzi Florida, unul dintre cei mai mari producători de portocale din lume. Acest stat a folosit chiar floarea de portocal ca simbol oficial începând cu 5 mai 1909. În timpul sezonului de înflorire a portocalelor, primăvara, milioane de flori albe parfumează aerul în centrul și sudul Floridei. Fiind una dintre cele mai parfumate flori, floarea de portocal este un material indispensabil în industria parfumurilor.

În tradiția chineză, florile de portocal erau un semn de puritate, inocență și virtute morală, dar și un simbol al fertilității și fecundității. Miresele din toate națiunile au purtat întotdeauna un fel de ornament floral în ziua nunții lor, iar tradiția de a folosi flori de portocal s-a răspândit din Orient în Europa în timpul cruciaților. Fecioarele foloseau flori de portocal pentru a-și împodobi părul în ziua nunții, iar acest obicei era atât de răspândit încât expresia “a culege flori de portocal” a căpătat o cu totul altă conotație și a început să însemne “a căuta o soție”.

Floarea de portocal nu este doar o floare frumoasă, ci și un parfum deosebit. Cu mirosul său proaspăt și ușor dulceag, este folosit în multe parfumuri fantastice. Dar care sunt cele mai bune parfumuri de flori de portocal?

Nota de floare de portocal este o notă de parfum frumoasă care provine din floarea unui portocal. Prin urmare, această notă de parfum se încadrează în categoria “floral alb” și nu în cea a citricelor.

Cele mai bune parfumuri de flori de portocal

1. Roberto Cavalli Eau de Parfum

Cele Mai Bune Parfumuri De Flori De Portocal

Apa de parfum Roberto Cavalli ar putea fi purtată cel mai bine iarna. Un acord luminos de citrice are un indiciu de floare de portocal ascuns în prima pulverizare – și nu ar putea fi mai dulce. Într-un fel, amintește de Elie Saab Le Parfum, care are o aromă mai grea, mai densă și mai îndrăzneață, care neagă prospețimea oricărei flori.

Acest debut timpuriu se transformă într-un buchet floral mai senzual și mai luminos, cu iasomie stinsă și o tuberoză ascunsă care flatează tema florii de portocal, cu o combinație dulce de tonka/vanilie care fură spectacolul într-un mod destul de luxos. Se dezvoltă pentru a fi mai cremoasă și balsamică, în timp ce la final se răsfață cu o bază încărcată de rășină.

Tonurile de vanilie înăbușite permit o cantitate potrivită de flori de portocal și note orientale, rămânând bogate, seducătoare și scumpe fără a oferi o senzație copleșitoare sau lipicioasă.

2. Narcisse Noir

Cele Mai Bune Parfumuri De Flori De Portocal

Când citești numele Narcisse Noir, te face să crezi că este vorba de o narcisă solifloră. Nu este așa. De fapt, narcisa se află în această compoziție ca un corespondent foarte important al unei alte flori, care este, într-adevăr, floarea de portocal. Acest paradox este deosebit de evident în versiunea apă de toaletă a parfumului.

Lansat în 1911 și creat de Ernest Daltroff, acesta este una dintre cele mai importante capodopere ale casei franceze Caron și un simbol al fundațiilor sale. Reprezintă stilul franțuzesc și poate fi considerat, de asemenea, un predecesor al parfumurilor profunde și senzuale din anii 1920, cum ar fi Habanita și Tabac Blond. În acest caz, mai ales versiunea Parfum.

În apa de toaletă există o combinație foarte armonioasă de floare de portocal cu o prospețime săpunită de narcisă și acorduri caracteristice Caron. Este un stil complet vintage, dar și foarte fermecător. În timp ce se poate distinge în mod clar parfumul floral luxuriant de citrice al florii de portocal, acesta este însoțit de parfumul animalic și cremos al narciselor.

Baza de piele este foarte moale și senzuală, cu nuanțe de pudră care amintesc de vârsta la care a fost creat. Când îl explorezi mai mult în concentrația parfumului, pierzi o parte din floarea de portocal, deoarece narcisa iese mai mult în evidență și există un acord animalic mai greu de piele.

3. Jean Paul Gaultier Classique

Cele Mai Bune Parfumuri De Flori De Portocal

Classique este special pentru că, deși este foarte dulce, încă amintește de guma de mestecat, este un oriental floral unic, cu tonuri calde de chihlimbar, anason stelat și vanilie. Dar este de fapt un floral cu accente suplimentare de ylang, tuberoză, trandafir și iris.

4. Christian Dior J’Adore In Joy

Cele Mai Bune Parfumuri De Flori De Portocal

Cu greu poți numi noul J’Adore In Joy o compoziție cu flori de portocal, dar această notă joacă un rol important aici. In Joy este un parfum oarecum neobișnuit în cadrul liniei emblematice J’Adore de flori albe (în primul rând tufe luxuriante de iasomie) împodobite cu sare.

Această lansare a fost apreciată în special pentru acordul special sărat care este destul de distinctiv printre toate edițiile lipicioase ale ultimului. Floarea de portocal joacă rolul de punte între iasomie și sare – unește două mari straturi albe și le amestecă bine, împărtășind caracteristicile ambelor: este o aromă bogată, densă la început și apoi nuanțe de amidon.

5. Serge Lutens Fleurs d’Oranger

Cele Mai Bune Parfumuri De Flori De Portocal

Imaginați-vă o livadă de portocali amari în floare, strălucind auriu sub razele soarelui de după-amiază, cu mirosul de tuberoză și de viță de vie de iasomie în depărtare; o femeie voluptoasă, cu pieptul gâfâind, puțin transpirată de emoție, contemplă treburile inimii sub copacii veseli.

Fleurs d’Oranger (a.k.a. Orange Blossom) de Serge Lutens a fost lansat în 2003, consolidând măiestria cu care marca Lutens (și parfumierul Chris Sheldrake) tratează notele și esențele florale. Accentele picante, împletite și intime oferă o notă condimentată care evidențiază tratamentul neobișnuit, cu tentă orientală, al florilor.

Fleurs d’Oranger, întotdeauna feminin, este poate cea mai luxoasă, cea mai luxuriantă compoziție florală, cea mai senzuală compoziție bazată vreodată pe absolutul de floare de portocal și o capodoperă incontestabilă a liniei Lutens. Poate fi purtat pe tot parcursul anului și nu reușește niciodată să atragă admiratoarele, care se îngrămădesc la el ca albinele la miere. ue traces.

Va depinde de femeia incredibilă care va reuși să se descurce cu acei admiratori, de convingere umană sau animală, să pună o anumită distanță între ei și ea pentru a păstra misterul!

Și ce parfumuri cu flori de portocal credeți că merită cel mai mult titlul de cele mai bune parfumuri cu flori de portocal?