Parfumul Lancome Tresor: recenzie, preț și opinie
in

Parfumul Lancome Tresor: recenzie, preț și opinie

Introducere

Parfumul Lancome Tresor este unul dintre cele mai faimoase parfumuri de la brandul francez Lancôme, în timp ce, pe baza compoziției și a formulării sale, precum și a numărului de persoane care și-au găsit în acest parfum semnătura, este cu adevărat fidel numelui său – comoară (tresor în franceză). A apărut pe rafturile parfumeriilor din întreaga lume în 1990 și a inițiat o direcție complet nouă în crearea parfumurilor: așa-numitele compoziții liniare, iar meritul pentru acest lucru îi revine ingenioasei și misterioasei Sophia Grojsman.

Note Lancome Tresor eau de parfume

Lancome Tresor Eau de Parfum

Pe site-urile oficiale, Tresor este descris ca fiind floral-oriental, sau floral, cu note dominante de piersică și trandafir, urmate de chihlimbar, mosc și vanilie.

  • Note de vârf: petale de trandafir, floare de cais, floare de piersic
  • Note de mijloc: crin de vale, vanilie, heliotrop, iris.
  • Note de bază: lemn de santal, mosc

Despre Lancome Tresor

Lancome Tresor

Tresor aparține unei generații complet noi de parfumuri, unică prin calitatea sa monolitică și prin absența unei structuri piramidale tradiționale. De asemenea, pionieri ai direcției liniare în crearea parfumurilor sunt Chopard Cašmir, Dior Dune, Calvin Klein Eternity și Givenchy Amarige. Deși inițial a fost un fenomen strict american, dorința de a face imediat posibil pentru consumator ce parfum va fi în următoarele câteva ore, lucru care era imposibil cu vechea structură, a devenit posibil cu aceste noi parfumuri de caracter.

Tehnica aplicată pentru a realiza acest lucru a fost utilizarea unei cantități mari de componente sintetice care au putut să reziste excepțional de mult timp pe piele și să fie prezente în concentrații ridicate (peste 25%), fără duritatea și rugozitatea rezultate în cazul în care ar fi fost utilizate ingrediente naturale. Materialele naturale suplimentare serveau doar ca decor, dar această abordare a fost menținută până în prezent, când substanțele sintetice reprezintă scheletul parfumului, în timp ce cele naturale sunt “carnea” (terminologia folosită de parfumieri).

Compoziția parfumului Lancome Tresor

Tresor este exemplul cel mai tipic al acestor noi formulări, deoarece se bazează pe cantități echivalente de Hedione (un parfum floral, cum ar fi iasomia), Iso și Super (un fixator lemnos-ambery), Galaxolide (un mosc sintetic) și methyl ionone (un parfum sintetic de violetă). Baza asemănătoare vanilinei provine din vanilină, iar ceea ce oamenii descriu ca fiind un parfum floral, în principal de piersică, este de fapt o substanță foarte populară în industria parfumurilor, numită acetat de linalil, care miroase a salată de fructe cu tonuri florale delicate.

În ciuda faptului că este bazat exclusiv pe substanțe sintetice (dar, sincer, ce parfum din ziua de azi nu este?) și că este foarte puternic și oarecum vulgar, Tresor este un parfum preferat. O interpretare frumoasă a trandafirului, dominantă și puternică pe de o parte, senzuală și erotică pe de altă parte, oferă o îmbrățișare reconfortantă la sfârșitul zilei, ca o eșarfă de cașmir. Parfumul care poartă esența feminității moderne este ideal pentru femeia în vârstă de 30 de ani, când aceasta devine în sfârșit conștientă de toate calitățile sale. Sfatul este să-l purtați seara, deși va rămâne cu voi într-un mod subtil și catifelat și în dimineața următoare, ca o atingere a sărutului romantic de pe gât din noaptea precedentă.

Concluzia

Lancôme Tresor Eau de Parfum

În concluzie, parfumul Lancome Tresor reprezintă cu adevărat o comoară în lumea parfumeriei. Este o creație unică și inovatoare care a revoluționat modul în care sunt formulate parfumurile. Nota sa dominantă de trandafir, îmbogățită cu nuanțe de piersică și finisată cu tonuri senzuale de chihlimbar, mosc și vanilie, oferă o impresie puternică și seducătoare. Tresor este un parfum care rezonă cu femeia modernă, puternică și conștientă de propriile sale calități. Cu toate că este puternic și oarecum “vulgar” în intensitatea sa, Tresor rămâne un parfum reconfortant și rafinat, ideal pentru a fi purtat în serile speciale, dar suficient de subtil pentru a vă însoți și în zilele obișnuite. Un parfum care rămâne ca o atingere delicată a sărutului romantic de pe gât, păstrându-se până în dimineața următoare.