Tipuri si familii de parfumuri
in

Tipuri si familii de parfumuri

tipuri-de-parfumuri

Exista mai multe tipuri si familii de parfumuri, iar in cele ce urmeaza veti avea si dumneavoastra posibilitatea de a le descoperi. Este posibil sa fi auzit in diferite locuri de parfumuri florale, fructate sau oceanice si in acel moment v-ati intrebat la ce se refera de fapt aceste notiuni. Toate aceste parfumuri se incadreaza intr-o anumita familie, insa nu putem spune ca exista granite ferme intre acestea. In cele ce urmeaza vom incerca sa facem o clasificare a acestor parfumuri, pentru a sti ce trebuie sa alegeti in perioada urmatoare.

 Parfumuri florale: Dupa cum le spune si numele, aceste parfumuri au un miros ce aduce mereu aminte de flori. Multe persoane opteaza pentru parfumurile din aceasta categorie si sunt pe deplin multumite de aroma obtinuta. In lumea parfumurilor florale, predomina aromele de trandafir si iasomie, deoarece combinatia acestora cu alte elemente poate oferi rezultate minunate.

 Parfumuri orientale: Despre aceste parfumuri putem spune ca sunt exotice si misterioase. Mirosurile oferite de aceste parfumuri sunt mai grele si mai opulente, chiar daca pot avea un nucleu floral. Este indicat sa utilizati aceste parfumuri pe perioada iernii si a toamnei, fiind indicat sa le evitati primavara sau vara.

 Parfumuri fructate: Aceasta categorie de parfumuri este cea care foloseste in abundenta aroma fructelor printre care putem aminti struguri, smochine, stafide, coacaze negre, papaia, ananas, guava sau lychee. Nu exista un parfum cu o arma obtinuta doar din fructe, deoarece sunt utilizate si alte elemente.

 Parfumuri verzi: Parfumurile din aceasta categorie, pot oferi mereu prospetime, aducand aminte de campii pline cu flori, pajisti inverzite sau vai racoroase cu izvoare. Multe persoane opteaza si pentru parfumurile de acest tip atunci cand doresc sa se bucure de o experienta minunata in utilizarea lor.

 Parfumuri ambrate/padurete: Aceste parfumuri sunt pe cale de disparitie, deoarece maestrii francezi foloseau inainte termenul de ambra, care acum poarta denumirea de oriental si lemnos. Astfel acum se folosesc mai mult termene de lemnos pentru a defini parfumurile padurete, ce constau in rasini, radacini sau scoarte de arbori mirositori.

 Parfumuri oceanice: Parfumurile oceanice au aparut odata cu creatia celebrului Dune oferit de Christian Dior, casa care a indraznit sa creeze un nou miros, cel al oceanului. Prin crearea acestui parfum, a fost posibila practic aparitia unei noi familii de parfumuri.

Toate aceste parfumuri, incluse in aceste categorii sunt impresionante din toate punctele de vedere. Daca veti dori sa optati pentru un parfum mai usor, este indicat sa optati pentru cele verzi, oceanice sau fructate si florale, unele dintre ele. Pe de alta parte, parfumurile mai grele sunt cele orientale, ambrate/padurete cu un iz lemnos. Cu siguranta veti reusi sa luati decizia potrivita in ceea ce priveste achizitionarea unui parfum daca veti tine cont de informatiile referitoare la categoriile acestora. Important este sa stiti care sunt dorintele si necesitatile dumneavoastra, deoarece numai asa veti reusi sa luati deciziile potrivite si sa va bucurati mereu de o experienta placuta in utlizarea parfumului. Pe de alta parte, este indicat sa tineti cont si de mirosul pe care il vor simti cei din jurul dumneavoastra, iar daca alegerea va fi una potrivita si din acest punct de vedere, atunci cu siguranta parfumul ales este cel mai indicat.